ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ. Σοκ στο Καζακστάν έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία μιας 31χρονης γυναίκας από τον 43χρονο σύζυγό της, πρώην υπουργού Οικονομικών της χώρας. Η άτυχη γυναίκα σύρθηκε από τα μαλλιά της, κλωτσήθηκε και ξυλοκοπήθηκε από τον άντρα της πριν βρει τραγικό θάνατο από εγκεφαλικό τραύμα.

Πλάνα δείχνουν την αστρολόγο Σαλτανάτ Νουκένοβα να ξυλοκοπείται βάναυσα από τον 43χρονο σύζυγό της, Κιαντούκ Μπισιμπάγιεφ, σε ένα εστιατόριο που ανήκει σε έναν από τους συγγενείς του. Το βίντεο – σοκ κοινοποιήθηκε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας στην πρώτη δίκη για φόνο που μεταδόθηκε διαδικτυακά. Η δίκη ονομάστηκε «δίκη του αιώνα» της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας και έχει σοκάρει το κοινό, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες να υπογράψουν αναφορές για αυστηρότερες ποινές για την ενδοοικογενειακή βία, μεταδίδει η «Dailymail».

Ο Μπισιμπάγιεφ, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών εάν κριθεί ένοχος, είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι η σύζυγός του πέθανε από «αυτοτραυματισμό» στις 9 Νοεμβρίου πέρυσι. Όμως, το πλάνα κλειστού κυκλώματος έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον ισχυρισμό του, καθώς δείχνουν τον πολιτικό να γρονθοκοπεί και να κλωτσάει την ανυπεράσπιστη σύζυγό του για διάστημα άνω των δύο ωρών.

Ο πρώην Υπουργός παραδέχτηκε τελικά στο δικαστήριο την περασμένη Τετάρτη ότι την είχε ξυλοκοπήσει και «άθελά του» προκάλεσε τον θάνατό της. Σε ένα βίντεο, το ζευγάρι φαίνεται να μαλώνει έξω από ένα εστιατόριο που ονομάζεται BAU, που ανήκει σε συγγενή του υπουργού στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα. Ο Μπισιμπάγιεφ φαίνεται να χτυπά θυμωμένος τη γυναίκα του και να την τραβάει στο έδαφος από τα μαλλιά της, όπου την κλωτσά τέσσερις φορές ενώ εκείνη είναι στο έδαφος. Καθώς σηκώνεται, πιάνει το λαιμό της και στοχεύει με ένα ισχυρό αριστερό χτύπημα στο σαγόνι της, πέφτει κάτω. Στη συνέχεια, καθώς προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, την κλωτσάει ξανά, την τραβάει από τα μαλλιά και τη σέρνει μακριά από τη λήψη της κάμερας.

Ένα δεύτερο βίντεο, από το λόμπι του εστιατορίου, δείχνει τον υπουργό να συνεχίζει τη βάναυση επίθεση στη σύζυγό του. Καθώς πιάνει το λαιμό της, τη σέρνει σε μια γωνία και αρχίζει να απομακρύνεται πριν γυρίσει πίσω.

Η Σαλτανάτ φαίνεται να πέφτει στο έδαφος και να προσπαθεί να συρθεί μακριά καθώς ο σύζυγός της την αρπάζει από τα μαλλιά και τη σέρνει σε ένα δωμάτιο καθώς τελειώνει το βίνετο. «Ο Μπισιμμπάγιεφ έσπασε την πόρτα, την τράβηξε έξω και συνέχισε να τη χτυπάει», ισχυρίστηκε ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της δίκης τον περασμένο μήνα.

«Αφού την έσυρε έξω από την τουαλέτα, ο Μπισιμμπάγιεφ άρπαξε τη Νουκένοβα από το λαιμό και την στραγγάλισε, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της», είπε. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή με τραύμα στον εγκέφαλο το επόμενο πρωί σε μια από τις καμπίνες VIP του εστιατορίου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά τη δολοφονία της, ο δολοφόνος – σύζυγος, φέρεται να κάθισε ήρεμα για ένα γεύμα και αντί να καλέσει ένα ασθενοφόρο, ο υπουργός παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι είχε τηλεφωνήσει σε «ένα φίλο» που είναι μέντιουμ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις